Cathérine Lauwers over YourMakeUp

Veel vrouwen zijn relatief onzeker over make-up en denken dat dit enkel is weggelegd voor film en televisie. Wij bewijzen het tegendeel: bij elke vrouw past make-up, zolang het de juiste make-up is.

Cathérine Lauwers

over YourMakeUp

We willen vrouwen bewust maken van de mogelijkheden en voordelen die ze hebben wat betreft make-up en huidverzorging. Veel vrouwen zijn relatief onzeker over make-up en denken dat dit enkel is weggelegd voor film en televisie. Wij bewijzen het tegendeel: bij elke vrouw past make-up, zolang het de juiste make-up is.

Kijk maar naar 50-plussers, die perfect make-up kunnen gebruiken maar een specifieke aanpak vergen. Een ander voorbeeld zijn vrouwen die graag make-up gebruiken maar niet precies weten hoe, en bijvoorbeeld tijdens een dagje shoppen een touch-up krijgen bij een make-up stand van een bekend merk. Geweldig, maar hoe creëer je die look nu zelf?

Bij YourMakeUp nemen we de tijd om samen de juiste look te bepalen op basis van zowel een analyse van het gezicht als de behoefte van de klant. Voor de ene is make-up een glamoureuze look, voor de andere gewoon het camoufleren van enkele imperfecties. Vervolgens gaan we samen aan de slag met make-up volgens professionele technieken zodat je jezelf dagelijks een prachtige look kunt geven, zowel voor op de werkvloer als voor op een feestelijke gelegenheid.

 

over de workshops

Bij YourMakeUp vertrekken we vanuit de behoefte naar persoonlijk make-up advies. Workshops bij de klant thuis zijn hier een voor de hand liggende keuze. We komen naar jou toe, op de plaats waar je helemaal relaxed bent, en enkel met die vrienden, collega’s of familieleden die je zelf kiest.

Dit creëert een unieke en aangename sfeer waarbij er vb. geen schroom is naar elkaar (een make-up workshop start met een complete gezichtsreiniging) en waar we de ruimte krijgen om iedereen een persoonlijke aanpak te bieden. Een kleine nuance kan soms wonderen doen, neem bijvoorbeeld de juiste kleur fond de teint. Dit kan je onmogelijk kiezen op basis van verpakking. Je moet de structuur voelen en de kleur uittesten in het juiste licht.

Dan is er nog het kostenaspect. Een workshop in een groepje is voordeliger dan een persoonlijke sessie. Dat verklaart het succes van onze workshops met 4 tot 6 personen.

 

over het team

Tijdens mijn periode als coach voor het make-up team van Beiersdorf had ik het geluk een fantastisch team uit te bouwen. Dit team maakt nu deel uit van YourMakeUp. Ieder van hen is een professionele visagiste met al flink wat bagage, denk aan modeshows, fotoshoots, bruidsmake-up en personal styling.

Het team werkt nu reeds jaren samen, goed voor meer dan 2.000 workshops. Als team streven we er steeds naar dat elke deelneemster na de workshop een goed gevoel heeft en bewust is van haar schoonheid en de voordelen van make-up.

 

over de producten

YourMakeUp werkt onafhankelijk van een cosmeticamerk en koos zelf voor een vaste partner. Dit is een bewuste keuze gezien persoonlijk advies op de eerste plaats komt. We hebben verschillende merken overwogen, maar zijn unaniem uitgekomen bij ArtDeco en Malu Wilz. Professionele kwaliteit, betaalbaar en – niet onbelangrijk- steeds helemaal mee met de modetrends.

We merkten al snel dat er vraag was naar de mogelijkheid producten aan te kopen. Dit is mogelijk en je kan deze zowel tijdens een workshop als in onze webshop bestellen.